Hvordan får man lån til å kjøpe boblebad/jacuzzi?

Hvordan får man lån til å kjøpe boblebad/jacuzzi?

20 minusgrader, en meter snø og depressiv vinter. I Norge er dette et scenario vi kjenner altfor godt igjen. Heldigvis finnes det mange måter å gjøre seg komfortabel på. Ett av dem er å investere i et boblebad. Følelsen av å legge seg i dampende vann med noe godt i koppen kan nesten ikke verdsettes høyt nok.

Slike boblebad koster tross alt en god del penger. I denne artikkelen anslår vi hvor mye totalprisen ligger på, inkludert installasjon og ombygging. Vi viser deg også hvordan du kan få lån til å realisere drømmen din.

Hva koster et boblebad?

Mange faktorer spiller inn når man skal fastslå en pris. Det finnes mange varianter og størrelser. Stort sett finnes jacuzzier i alle prisklasser, men du skal i hvert fall regne med å betale 7000 kroner – og ikke regne med å kunne finne noe som er særlig dyrere enn 100,000,-.

Ofte er det ikke bare selve badekaret som skal kjøpes. Avhengig av hvor på tomten din du ønsker å plassere jacuzzien, vil du kanskje måtte regne med noen ombygningskostnader. Disse blir du nødt til å bake inn i budsjettet.

Er det vanlig å ha det innendørs eller utendørs?

Boblebad er ofte betegnelsen nettbutikkene bruker på et innendørs badekar. Badestamp er ordet som brukes om et badeanlegg som er plassert utendørs. Dette kan være greit å vite når du søker på Google for å finne ulike norske forhandlere.

I Norge er det nok betydelig vanligere å plassere boblebadet utendørs. Allikevel finnes det mange produkter som kun kan monteres innendørs. Tenk hvilket bruksareal du har tilgjengelig – samt hva du egentlig ønsker å bruke jacuzzien til.

Fire tips til å redusere kostnadene

Det er mange ting man kan gjøre for å unngå å betale for mye. Dette er fire av dem:

1. Sammenlign priser hos forskjellige forhandlere. De fleste norske boblebad-forhandlere selger unike produkter. Det gjør det vanskelig å sammenligne priser. Allikevel bør du ta kontakt med ulike (seriøse) forhandlere og høre hvorfor nettopp deres produkt er det beste. Ikke godta alle svarene du får. Vær skeptisk.

2. Vær sikker på at du får montering/installasjon inkludert i prisen. Dette er noe du kan forhandle deg til.

3. Hvis installasjon også krever ombygging av bolig vil det være lurt å sette alle kostnader inn i et budsjett. Det hjelper deg ikke bare med å holde oversikten. Budsjettering kan også gi bedre grunnlag til å forstå hvor du kan kutte kostnader.

4. Ikke ta det første og beste. Dette hører litt sammen med punkt 1, men er så viktig at det bør sies to ganger. Forhandlerne har gode selgere som er nærmest desperate etter å pushe boblebad til nordmenn. Derfor er terskelen deres for å gi lovnader svært lav. Du bør for all del inneha evnen til å se rett gjennom “selger-prat” og ta en fornuftig avgjørelse på egenhånd.

5. Ha en plan for hvordan du skal ivareta badet. Jacuzzier krever konstant vedlikehold. Aftenposten publiserte en artikkel hvor de fortalte om farene ved manglende rengjøring. Et godt tips er å sette seg inn i hvordan du rengjør badet, men også kostnadene forbundet med det.

Hvordan få lån?

Det finnes en del banker som gir lån til kjøp av boblebad. Riktignok finnes det ikke norske banker som spesialiserer seg på denne type investering. Du blir nødt til å finne de forbruksbankene som tilbyr forbrukslån eller lån uten sikkerhet.

Dette er lån som i realiteten kan søkes av alle myndige personer i Norge. Det er heller ingen krav om at du er kunde hos banken fra før av. Med andre ord trenger du ikke være fast kunde hos Bank Norwegian for å få et lån hos dem. Dette gjør prosessen enkel, men også litt komplisert. Enkel i form av at terskelen for å søke forbrukslån er ganske lav. Komplisert i form av at det er så mange banker å velge mellom – og at man blir nødt til å finne lånet med de beste rentebetingelsene.

Kan ikke kjøp av boblebad sees på som oppussing, og dermed gi muligheter for økt boliglån?

På generelt grunnlag kan man si at det er vanskelig å få økt boliglån for å kjøpe boblebad. Allikevel er dette saker som alltid går gjennom individuell behandling. Hvis banken klarer å forutse at boblebadet skal gi boligen en signifikant verdiøkning, vil de kunne godta et økt boliglån. Hvis de vurderer det motsatt vei, vil du få blankt avslag.

Husk på at en slik prosess ofte tar flere måneder. Det er mye kjappere å søke om et forbrukslån – hvor du som regel får svar i løpet av et par minutter.

Butikken tilbyr finansiering – bør jeg akseptere?

Nei, det bør du nok ikke. Mange butikker tilbyr såkalte “fleksible finansieringsløsninger”. Det høres kanskje fint ut på papiret, men er som regel en veldig dårlig avtale for deg som kjøper. I bunn og grunn er det et godt skjult forbrukslån. Butikkene prøver å fremstille dette som at de gjør deg en tjeneste. Det gjør de ikke.

Det du bør gjøre er å selv søke forbrukslån hos ulike banker. Da står du selv fritt til å velge nøyaktig hvor mye penger du skal søke om. I tillegg har du selv kontroll over hele prosessen. Dette kan spare deg for mye penger og frustrasjon.

Boblebad og finansiering: vår lille konklusjon

Drømmen om et boblebad i hagen eller på badet er både realistisk og hyggelig. Vi lever tross alt i et arktisk klima. Det kan derfor være svært fristende å, i hvert fall for en begrenset periode, stikke av fra minusgradene.

Allikevel skal man ikke bestille noe bad før finansieringen er på plass. Det finnes to realistiske finansieringsalternativer. Økning av boliglånet kan være en forholdsvis billig måte å gjøre det på. Premisset som ligger til grunn er at banken anser jacuzzien som et verdiøkende element. Den andre løsningen er å ta opp et forbrukslån. Ikke bare er søknadsprosessen kjapp, men du vil også få svar fra bankene i løpet av et par minutter. Det å søke et forbrukslån på nett er helt uforpliktende, og du velger selv om du har lyst til å godta lånebeløpet.